//Nooit meer teksten overtikken!

Nooit meer teksten overtikken!

Scannen ouderwets?

Niets is minder waar. Zonder de scanfunctionaliteit zou een multifunctionele printer geen toegevoegde waarde meer hebben in een kantooromgeving. En zeker niet in het onderwijs, bij scholen die toch nog vaak een ‘papieren’ cultuur kennen. Maar scholen willen ook graag mee in de ontwikkeling om steeds minder af te drukken en om gemakkelijker met documenten te kunnen werken.

Scannen naar Word: nooit meer zelf teksten overtikken

Een zeer handige en tijdbesparende scanmogelijkheid is onlangs bij de Aloysius Stichting geïntroduceerd. De leraren waren er veel tijd kwijt met het overtikken van tekstenvoor het maken van lesmateriaal. Die tijd is voorbij nu het ‘scannen naar Word’ geïntroduceerd is. Fysieke documenten worden nu rechtstreeks in een Word extensie omgezet en de gebruiker kan deze vanuit de mail direct in Word openen. Klaar is Kees! Dit scheelt de medewerker aanzienlijk aan voorbereidingstijd voor de lessen.

Scannen naar sPDF: foto’s én teksten volledig doorzoekbaar

Daarnaast kennen we allemaal het scannen naar PDF wel. Lekker handig maar niet altijd effectief bij het terugzoeken van teksten. Je moet dan wel de juiste ‘meta data’ meegeven en zoeken op de juiste titel. Door de introductie van ‘scannen naar sPDF’ is dit voorbij. De zogenaamde doorzoekbare PDF maakt niet alleen een plaatje maar ook de testen volledig doorzoekbaar. Zo kun je ook op tekstinhoud het juiste document terugvinden. Dit levert vanzelfsprekend een enorme tijdwinst op!

De leraren van Aloysius zijn super enthousiast en merken in de praktijk dat ze meer tijd overhouden om hun kerntaken uit te voeren. Minder onderhanden werk betekent meer aandacht voor het kind.

Meer informatie over efficiënter werken?  Vraag het Docuresult.

Docuresult (Hengelo, Overijssel) is een onafhankelijk en gespecialiseerd inkoop- en adviesbureau voor begeleiding in het realiseren van kostenbesparingen en efficiency-verbeteringen in print- en documentmanagement processen.

Voor meer informatie: Robert-Jan van der Weide, telefoon 085-0220003

2017-05-19T10:35:05+02:00